Iskola felkészítő tanfolyam Ovisoknak!

Tudni szeretné, hogyan lehet könnyedén tanulni? Nehezen teremt kapcsolatot a gyermeke? Kevés az önbizalma? Segíthetek Gyermekének! Könnyebben, eredményesebben tanulhat, tartósan tud figyelni, koncentrálni. Helyes tanulási szokásokat alakíthatunk ki (ezáltal több szabadidőd marad). A gyermek is oldhatja a feszültségeit, kezelheti konfliktusait. Magabiztosabbá válhat. Képes lehet fájdalmai csillapítására. Ha kiegyensúlyozottabb a gyermek, egyszóval jól érzi magát a bőrében, könnyen eléri céljait az életben.

Gyermekeink számára igen fontos az első hat év. Ilyenkor a gyermek felvesz bizonyos viselkedési mintákat, mert érzelmileg és anyagilag is a szülők határozzák meg életét. Ez azt jelenti, ahogyan a szülő reagál bizonyos élethelyzetekre, úgy fog a gyermek is, mert ezt látja. Ezek a reakciók fogják végig kísérni a gyermeket egész életében. Tegyük fel: a gyermek szülei válnak. Ilyenkor a szülői konfliktus igen aktív.

Mit látunk gyermeki szemmel? "Úgy tudom megvédeni magam, ha legyőzöm a másikat." Ez is egy érzelmi reakció, ahol megjelenhet az agresszió, vagy kialakulhat a zárkózottság. Minden gyermek másképp reagál bizonyos érzelmekre, élethelyzetre. Azért ajánlom minden óvodás gyermek számára, hogy az esetleg kialakult érzelmi blokkokat ne "cipelje" tovább és az iskola kihívásait pozitívan élje meg.

Copyright 2011 Koller Krisztián | design by arearea